Trap Danmark: Gribskov Kommune udkommer 13. november 2018

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE

 

Download billedet på  www.trap.dk/presse

13. november 2018 udkommer Trap Danmark: Gribskov Kommune

I juni måned i år udkom den 376 sider store Trap Danmark: Halsnæs, Gribskov, Helsingør, Fredensborg i én samlet indbunden bog om de fire nordsjællandske kommuner. Bogen blev godt modtaget af presse, anmeldere og bogkøberne.

Nu bliver indholdet fra den store bog til fire selvstændige bøger – én for hver kommune.

Chefredaktør Niels Elers Koch udtaler:
”Hvor den store indbundne bog er oplagt at have liggende på sofabordet derhjemme for at nærstudere hele området, så er vores mindre kommunebøger oplagte til at give som gave og til at tage med på tur i den enkelte kommune. Det er samme indhold om naturen, landskabet, historien, byerne, kulturen og samfunds- og erhvervsforholdene, men kommunebøgerne – én for hver kommune – er mindre, med blødt omslag, og der er indlagt et topografisk tag-ud-kort over kommunen i målforholdet 1:75.000, så det er let at få overblikket.”

Trap Danmark: Gribskov Kommune

Få omfattende viden om Gribskov Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 161 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Tisvilde til Dronningmølle og fra Gilleleje til Annisse.

Bliv klogere på Sjællands største skov, som har givet navn til kommunen, og få indblik i Tisvilde Hegn og resterne af landsbyen Torup. Få viden om alt fra Esrum Kloster og Rudolph Tegner til jødeflugten fra Gilleleje. Læs om Græsted, Helsinge og den tidligere købstad Søborg. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Gribskov Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 26: Halsnæs, Gribskov, Helsingør, Fredensborg og er suppleret med et kort over kommunen i målforholdet 1:75.000 og et forord af borgmester Anders Gerner Frost.

Opdag Danmark – med Trap.

  

Eksempler på indhold:

Nedenstående billeder og billedtekster stammer fra bogen. Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

HELSINGE GADEKÆR

Trap Danmark: Gribskov Kommune.
Helsinge Gadekær.
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

Helsinge Gadekær set fra bredden ved Gadekærvej. Gadekæret markerer det område, hvor Vestergade støder til byens gamle handelsgade Østergade, der til Helsinge Station i øst er omdannet til gågade.

 

KULTURHAVN GILLELEJE

Trap Danmark: Gribskov Kommune.
Kulturhavn Gilleleje.
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

Kulturhavn Gilleleje er tegnet af Skovhus Arkitekter. Projektet opføres over tre etaper og udgør næsten sin egen bydel. På billedet ses et udsnit af etape to (indviet 2016), som rummer biograf, bibliotek,scener og café. Processen inden opførelsen har i høj grad været præget af brugerinddragelse, hvor både arkitektur ogfunktioner har været debatteret med de fremtidige brugere, herunder institutioner, foreninger og borgere.

 

RUDOLPH TEGNERS MUSEUMSBYGNING

Trap Danmark: Gribskov Kommune.
Rudolph Tegners museumsbygning.
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

Brutal og alligevel klassisk, sådan forenes den monumentale bygning med hedelandskabet Rusland, hvori den er placeret. Bygningen, der er Rudolph Tegners museumsbygning, er opført i jernbeton 1937‑38 og består af et ottekantet centralparti med en lavere indgangshal. Der er ovenlysvinduer i tagene, men ellers er der kun vinduer, som trekantsgavl over en søjlebåret indgang. Til højre for indgangen står en bronzestatue, som Tegner udførte af hustruen Elna Tegner.

 

TISVILDELEJE STRAND

Trap Danmark: Gribskov Kommune.
Tisvildeleje Strand
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

Ensomheden og det svindende dagslys udnyttes til en aftentur langs den vindomsuste Tisvildeleje Strand. Hvor mennesketom stranden end måtte synes om efteråret og vinteren, lige så fyldt er den om sommeren, hvor solhungrende og badelystne gæster valfarter hertil fra nær og fjern. Den familievenlige og mere end 40 m brede sandstrand skylder sin eksistens til bølgebryderen i Tisvildeleje, som har bremset sandtransporten langs kysten og aflejret sandet her.

 

TROLDESKOVEN

Trap Danmark: Gribskov Kommune.
Troldeskoven.
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

 Ud mod kysten i den midterste del af Tisvilde Hegn ligger en særpræget bevoksning på 9 ha med stærkt krogede skovfyr fra begyndelsen af 1800-tallet. Det blev længe diskuteret, om det var vinden, saltet, genetikken, det solophedede sands indvirkning på knopperne eller skadedyr, der havde givet fyrrene deres mærkelige former. Alt tyder dog på, at det var fyrrevikleren, som stod bag. Dens larve lever i marven på unge skud, som kan blive helt deformerede.

 

Fakta om Trap Danmark: Gribskov Kommune

Sidetal: 104 + indlagt kort over kommunen (falset i plastlomme)
Vejledende pris: 219,95 kr.
ISBN: 9788771810646

Kortet findes også som selvstændigt produkt til vejledende pris: 125 kr.
Her kan vælges mellem falset kort i plastlomme eller plankort til at hænge op.

Bogen og kortene kan købes/bestilles hos alle landets boghandlere.

 

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i 2019. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis ønsket.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller nek@trap.dk
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller pl@trap.dk