Trap Danmark: Fredensborg Kommune udkommer 13. november 2018

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE

 

Forsiden af bogen Trap Danmark: Fredensborg Kommune.

Download billedet på  www.trap.dk/presse

 

13. november 2018 udkommer Trap Danmark: Fredensborg Kommune

 

I juni måned i år udkom den 376 sider store Trap Danmark: Halsnæs, Gribskov, Helsingør, Fredensborg i én samlet indbunden bog om de fire nordsjællandske kommuner. Bogen blev godt modtaget af presse, anmeldere og bogkøberne.

Nu bliver indholdet fra den store bog til fire selvstændige bøger – én for hver kommune.

Chefredaktør Niels Elers Koch udtaler:
”Hvor den store indbundne bog er oplagt at have liggende på sofabordet derhjemme for at nærstudere hele området, så er vores mindre kommunebøger oplagte til at give som gave og til at tage med på tur i den enkelte kommune. Det er samme indhold om naturen, landskabet, historien, byerne, kulturen og samfunds- og erhvervsforholdene, men kommunebøgerne – én for hver kommune – er mindre, med blødt omslag, og der er indlagt et topografisk tag-ud-kort over kommunen i målforholdet 1:75.000, så det er let at få overblikket.”

 

Trap Danmark: Fredensborg Kommune

Få omfattende viden om Fredensborg Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 154 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Endrup til Kokkedal og fra Sørup til Humlebæk.

Læs om fuglereservatet i Nivå Bugt Strandenge, Fredensborg Slot og Normandsdalen. Bliv klogere på Krogerup Højskole, Nivaagaards Malerisamling og Louisiana. Gå tilbage til de gamle bopladser fra ældre stenalder, kig forbi Egedalsdalsvænge, og få viden om virksomheden Coloplast A/S. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Fredensborg Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 26: Halsnæs, Gribskov, Helsingør, Fredensborg og er suppleret med et kort over kommunen i målforholdet 1:75.000 og et forord af borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Opdag Danmark – med Trap.

 

Eksempler på indhold:

 

Nedenstående billeder og billedtekster stammer fra bogen. Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

GRØNHOLT VOLDSTED

 

Trap Danmark: Fredensborg Kommune.
Grønholt Voldsted.
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark.

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

Grønholt Voldsted. »Grunolt« er omtalt i et brev udstedt af Knud 6. d. 31. marts 1196, hvor der må have ligget en kongsgård på stedet. Hvorvidt forsvarsværkerne allerede fandtes på dette tidspunkt, eller de først blev anlagt senere, vides ikke.

 

KARLEBO MØLLE

 

Trap Danmark: Fredensborg Kommune.
Karlebo Mølle.
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark.

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

Karlebo Mølle knejser på toppen af en fladbakke i det kuperede dødislandskab ved Bassebæk. Bakken blev dannet under sidste istid, da en vandfyldt lavning i dødisen blev fyldt op med sedimenter. Da isen var smeltet bort, stod søaflejringerne tilbage som en fladtoppet bakke. Ved at placere møllen på en bakketop har man fået mest muligt ud af vinden. Det har dog besværliggjort transporten til og fra møllen, hvilket man har forsøgt at lette ved at grave et spor ind i bakken og videre gennem møllens kælder. Den hollandske vindmølle blev opført i 1835 og var i drift indtil 1946. I dag er møllen fredet.

 

FREDENSBORG SLOT OG SLOTSHAVE

 

Trap Danmark: Fredensborg Kommune.
Fredensborg Slot og Slotshave.
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark.

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

I Fredensborg Kommune ligger Fredensborg Slot og den imponerende slotshave. På billedet ses det cirkulære haverum Ballonpladsen med slottet i baggrunden.

 

STATIONEN I KOKKEDAL

 

Trap Danmark: Fredensborg Kommune.
Kokkedal Station.
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse


Der har været station i Kokkedal siden 1916. Den nuværende stationsbygning er fra 1944. Kokkedal Station betjener Kystbanen mellem Helsingør og København, som er en vigtig transportform for byens mange pendlere.

 


PARKEN OMKRING NIVAAGAARDS MALERISAMLING

 

Trap Danmark: Fredensborg Kommune.
Parken omkring Nivaagaards Malerisamling.
Foto: Nivaagaards Malerisamling

OBS! Fotokreditering: Nivaagaards Malerisamling. Download billede på www.trap.dk/presse

Parken omkring Nivaagaards Malerisamling blev omlagt til en romantisk have i 1901, senere blev en rododendronpark tilføjet. Siden 2015 har parken huset »et reservat for truede ord«; det er placeret på små skilte rundtom i haven.

 

Fakta om Trap Danmark: Fredensborg Kommune


Sidetal: 104 + indlagt kort over kommunen (falset i plastlomme)
Vejledende pris: 219,95 kr.
ISBN: 9788771810660

Kortet findes også som selvstændigt produkt til vejledende pris: 125 kr.
Her kan vælges mellem falset kort i plastlomme eller plankort til at hænge op.

Bogen og kortene kan købes/bestilles hos alle landets boghandlere.

 

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

 Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i 2019. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis ønsket.

 

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]