HISTORISKE DAGE 2020

|

AFLYST.
HISTORISKE DAGE 2020 ER DESVÆRRE AFLYST.

 

Trap Danmark deltager for femte gang på Historiske Dage i Øksnehallen i København. Det er den 21.-22. marts.

VORES PROGRAM PÅ HISTORISKE DAGE

LØRDAG 21. MARTS 13.50 GRØN SCENE
FREDERICIA – EN BY SKABT TIL KAMP
Frederik 3. etablerede i 1650 den tids stærkeste og mest moderne fæstning for at sikre landet mod fjender sydfra. Bliv klogere på det omfangsrige fæstningssystem og hør, hvordan det jog slesvig-holstenerne på flugt i 1849. Voldanlægget er i dag et kulturhistorisk minde og en af landets største byparker med mange monumenter, bl.a. Den danske landsoldat. Mød Karsten Merrald Sørensen, museumsleder på Fredericia Museum, og Trap-fagredaktør for historie, Merete Harding. Liv Thomsen er moderator.

LØRDAG 21. MARTS 15.00 RØD SCENE
HVAD ER NORDSLESVIG? (med Museum Sønderjylland)
Museumsinspektør, dr.phil. Carsten Porskrog Rasmussen fra Museum Sønderjylland i samtale med fagredaktør Anna Katrine Bønnelycke fra Trap Danmark.

SØNDAG 22. MARTS 14.10 RØD SCENE
DANMARK I TYSKERNES ATLANTVOLD
Langs den jyske vestkyst ligger tusindvis af tyske betonbunkere fra 2. verdenskrig. De indgik som del af et samlet invasionsforsvar langs den europæiske Atlanterhavskyst i tyskernes Atlantvold. Mød forsvarshistoriker Thomas Tram Pedersen i samtale med Trap-fagredaktør for historie, Anna Katrine Bønnelycke, og bliv klogere på de store jyske anlæg i fx Hovvig, Hanstholm og Hirtshals. Atlantvoldens omfang og betydning er dækket i flere bind i Trap Danmark 6. udgave. Liv Thomsen er moderator.

BESØG OS PÅ STANDEN
• Kig i alle de udkomne bøger
• Køb bøger med rabat
• Prøv det nye digitale opslagsværk trap.lex.dk
• Deltag i konkurrence og vind bøger
• Mød andre topografisk og historisk interesserede på standen