Bogudgivelse og Bogfestival

|

SÅ ER TRAP DANMARK KOMMET TIL VARDE, ESBJERG OG FANØ KOMMUNER

 

På fredag den 6. november kan du blive meget klogere på tre spændende kommuner: Varde, Esbjerg og Fanø. Her udkommer nemlig et flot, nyt indbundet bind fra Trap Danmark.

Trap Danmark 6. udgave, bind 14 giver en omfattende og rigt illustreret, stedsspecifik viden om Varde, Esbjerg og Fanø Kommuner. I alt har 164 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Blåvands Huk til Agerbæk og fra Ølgod til Sønderho. Få indsigt i det meste fra sandflugt og klitplantager til tysk turisme, flodperlemuslinger og Fanødragten. Læs om Oksbøl Kaserne, Nordens ældste by, Ribe, der blev bispesæde i 948, og genskabelsen af Filsø. Få indblik i dannelsen af Skallingen, og bliv klogere på, hvad krigsnederlaget til Preussen i 1864 har at gøre med grundlæggelsen af Esbjerg Havn, der i dag er landets største industrihavn. Tag med til Vadehavet, og lær om tidevandsfladerne og det rige fugleliv eller til løvklitterne med deres mindst 300 år gamle næsten begravede egetræer. Domkirken, dronning Dagmar og Doggerland er også med, ligesom Mou Supper, HTH Køkkener og Rued Langgaard har fået plads. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Den 7. november afholdes en boglancering på Esbjerg Hovedbibliotek kl. 13:30-15:00, hvor du kan få meget mere at vide om den nye udgivelse. Der er gratis adgang, men tilmelding er nødvendig. Læs mere og køb billet til 0 kr. her.

Vil du købe bogen til dig selv eller dine forældre i julegave, så kan du få den fra den 6. november gennem alle landets boghandlere eller online fx hos bog-ide.dksaxo.comgucca.dk

RUNDT OM EN BY – AARHUS

Den 7. november sker der også noget i Den Gamle By i Aarhus. Her kan du som del af Bogfestival 2020 overvære en indholdsrig og underholdende samtale om Aarhus mellem chefredaktør for Trap Danmark Niels Elers Koch (født og opvokset i Aarhus), Trap-ambassadør Jeanette Varberg og stadsarkivar i Aarhus Kommune Søren Bitsch Christensen, der har været konsulent og bidragyder til udgivelsen Trap Danmark: Aarhus. Samtalen er modereret af P1-vært Tore Leifer. Deltagelse koster 25 kr. og du kan læse mere og købe billet her.

Arrangementet er et ud af fire arrangementer under overskriften Historien lever i Aarhus arrangeret i et samarbejde mellem Den Gamle By, Historiske Dage og Gads Forlag. Læs om de andre arrangementer under Historien lever i Aarhus her.

Har du endnu ikke fået købt Trap Danmark: Aarhus? Køb den online fx hos williamdam.dk eller gennem din lokale boghandler, fx. hos boghandler Kristian F. Møller på Store Torv i Aarhus.

Har du lyst til flere bogarrangementer i det hele taget, bør du kigge på det store program for Bogfestival 2020 den 7.-8. november.

God fornøjelse.