Varde, Esbjerg, Fanø

Trap Danmark 6. udgave, bind 14 giver en omfattende og rigt illustreret, stedsspecifik viden om Varde, Esbjerg og Fanø Kommuner. I alt har 164 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Blåvands Huk til Agerbæk og fra Ølgod til Sønderho.

Få indsigt i det meste fra sandflugt og klitplantager til tysk turisme, flodperlemuslinger og Fanødragten. Læs om Oksbøl Kaserne, Nordens ældste by, Ribe, der blev bispesæde i 948, og genskabelsen af Filsø. Få indblik i dannelsen af Skallingen, og bliv klogere på, hvad krigsnederlaget til Preussen i 1864 har at gøre med grundlæggelsen af Esbjerg Havn, der i dag er landets største industrihavn. Tag med til Vadehavet, og lær om tidevandsfladerne og det rige fugleliv eller til løvklitterne med deres mindst 300 år gamle næsten begravede egetræer. Domkirken, dronning Dagmar og Doggerland er også med, ligesom Mou Supper, HTH Køkkener og Rued Langgaard har fået plads. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Opdag Danmark – med Trap

Anmeldelser

Nordjyske Stiftstidende, 3. december 2020 Af Egon Kjøller
Danmarks ældste og yngste by i samme bog
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Kører man med forfatteren Per Højholts ord (f. Esbjerg 1928) “ad snorlige vestjyske veje”, kan man vel godt overse det, men med de fremmeste sagkyndige på landskab, natur, historie, samfund, erhverv og kultur som guider åbnes øjnene. 164 forskere og andre eksperter har bidraget til bogen med både overblik og fascinerende nørdet viden…  Det er denne mængde af information og muligheden for at dannesig overblik og perspektiv kombineret med de fine fotos, både nye og historiske, samt tabellerne og grafikkerne, der tilsammen gør Trap til så suverænt et værk, hvis man vil lære sit Danmark at kende.”

Fanø Posten, 21. november 2020.
Trap er nu nået til Fanø
“Det er en nydelse at sidde med den store, flotte bog og hygge sig med at plukke i de præcise, spændende og sjove beskrivelser af Fanøs historie.”

Historie-online.dk, 24. november 2020. Af Poul Porskær Poulsen
Trap Danmark 14: Varde, Esbjerg, Fanø
“Bind 14 bringer os til sydvestlige ved Vadehavet; den store havneby Esbjerg med fiskeri- og offshorevirksomhed, Danmarks ældste by, Ribe, den herlige ferieø Fanø, som også er sin egen kommune, Varde Kommune med Kærgård Klitplantage og det spændende Tirpitz Museum. Der er i øvrigt også et spændende tresiders indskud om Vadehavet (side 144-146). Jo, der er masser af interessant stof at gøre sig bekendt med i dette bind af Trap Danmark… Bindet giver en fin beskrivelse af de tre sydvestljyske kommuner. Mange mennesker vil nikke genkendende til beskrivelserne af både natur og historie, for de tre kommuner har et utal af sommerhuse og besøges hvert år af mange tusinde turister fra hele landet og fra Tyskland. Nu har turisterne og alle andre fået et opslagsværk, som sommerhusejerne naturligvis må have liggende, så man hurtigt kan slå op i de mange facts. Som sædvanlig kan man nyde alle de fine nye og gamle billeder som supplement til teksten.” Læs hele anmeldelsen

Fakta

Trap Danmark 6. udgave, bind 14: Varde, Esbjerg, Fanø

Indbundet
Sidetal: 336
Format: 23,2 x 27,7 cm.
Vejl. udsalgspris: 449,95 kr.

Udgivelsesdato: 6. november 2020
ISBN: 9788771810189

KØB BOGEN

Bogen kan købes gennem alle landets boghandlere. 

Disse boghandlere har bøgerne hjemme og klar til salg:

  • Varmings Boghandel, Esbjerg
  • Bog & Idé, Varde
  • Bog & Idé, Ribe
  • Bog & Idé, Esbjerg
  • Fanø Boghandel, Nordby

 

Bogen kan også købes online, fx hos:

Trap Danmark i løssalg og abonnement

Alle produkter fra Trap Danmark 6. udgave kan købes enkeltvist gennem din foretrukne boghandler. Både de indbundne bind, kommunebøgerne i paperback og planokortene, du kan indramme og hænge op.

Du kan også abonnere direkte på Trap Danmarks indbundne bogværk på 34 bind og få bindene leveret, når de udkommer.

Abonnér