Trap Danmark Topografisk Atlas, 1. udgave

Trap Danmark Topografisk Atlas er et nyt og anderledes atlas udarbejdet fra nye kortdata fra Geodatastyrelsen (Nu Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering). Trap Danmark har ønsket at skabe et enkelt og overskueligt atlas, hvor vægten er lagt på, at læseren skal opnå en forståelse af det danske landskab og dets former. Med sin 3D-effekt og med færre højdekurver og stednavne end i traditionelle atlas har vi sigtet efter en ny og anderledes atlasoplevelse til en bred målgruppe. Et enkelt, let og overskueligt kort.

Hvor godt kender du landskabet på din egn? Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor skove, gårde, byer og veje ligger, som de gør? Det og meget mere kan du få indblik i og forståelse for i Trap Danmark Topografisk Atlas, det første atlas over Danmark trykt med tredimensional (3D) effekt. En ny kortteknik med skyggeeffekter giver dig et intuitivt 3D-indtryk af landskabets konturer. Se fx, hvordan den flade, tørlagte Lammefjord omkranses af et kuperet istidslandskab. Se, hvordan Gudenåen bugter sig igennem landskabet efter terrænet. Og se, hvordan din hjemegns skove, veje og byer i høj grad er rettet ind efter terrænet.

På 122 store, dobbeltsidede kortopslag præsenteres landskabet gennem hele landet. Atlasset er trykt i en mere detaljeret kortskala på 1:75.000. Det giver dig mulighed for at se landskabsdetaljer fra det område af landet, som du har interesse for. Der er 11.000 stednavne på fx byer, herregårde, skove, farvandsområder og andre lokaliteter, hvilket gør det let at orientere sig. Alle stednavnene findes desuden i navneregisteret med henvisning til kortene.

Trap Danmark Topografisk Atlas udgør bind 34 i det samlede bogværk.

Om atlasset

Atlasset kan købes hos din lokale boghandler eller din boghandler på nettet.

Atlasset indgår også som bind 34 i et samlet nyt bogværk på i alt 34 bind om Danmark. Hvis du tegner abonnement på bogværket, får du atlasset tilsendt direkte fra Trap Danmark.

Anmeldelser

Weekendavisen
Anmeldt af Frederik Stjernfelt (27. november 2015)
Weekendavisen, 27. november 2015

Dansk Skovforening
Skoven nr. 11 2015

Kolofon

Trap Danmark Topografisk Atlas 1. udgave

Indbundet
Sidetal: 284
Format: 24,5 x 34,8 cm.
Målestok: 1 : 75.000

Udgivelsesdato: 6. november 2015
ISBN: 978-87-7181-000-4

Trap Danmark i løssalg og abonnement

Alle produkter fra Trap Danmark 6. udgave kan købes enkeltvist gennem din foretrukne boghandler. Både de indbundne bind, kommunebøgerne i paperback og planokortene, du kan indramme og hænge op.

Du kan også abonnere direkte på Trap Danmarks indbundne bogværk på 34 bind og få bindene leveret, når de udkommer.

Abonnér