Høje-Taastrup, Albertslund, Glostrup, Rødovre, Ishøj, Vallensbæk

Trap Danmark 6. udgave, bind 30 giver en omfattende og rigt illustreret, stedsspecifik viden om Høje-Taastrup, Albertslund, Glostrup, Rødovre, Ishøj og Vallensbæk Kommuner. I alt har 187 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Hedehusene til Rødovre Centrum og fra Islev til Vallensbæk Strand.

Bliv klogere på Fingerplanen og den omfattende byplanlægning, og tag med til huslejeboykot på Galgebakken. Få viden om smeltevandsdalen Store Vejleådal, og få et indblik i kommunernes indvandring, pendlingsstrømme og kunst i det offentlige rum. Læs om Damhuskroen, ARKEN og Hedeland Naturpark, der er opstået i et tidligere grusgravsområde. Få viden om Hvissingestenen og Hovedstadens Letbane, og bliv bekendt med Ishøjfyrsten samt dværgpunktumbillen, der holder til i Ejby Mose. Læs om Vestvolden og om indsamlingen af 5-kroner til plantning af træer mellem Hersted Høje og Motorring 4.

Trap Danmark har det væsentligste med.
Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Opdag Danmark – med Trap.

 

Se alle bindene i bogværket.

 

Anmeldelser

Nordjyske Stiftstidende
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  af Egon Kjøller “For de fleste danskere ligger Vestegnen mod øst” (19. marts 2019)

“For de fleste danskere ligger Vestegnen mod øst, men perspektivet er selvfølgelig københavnsk. Med fælles vilkår, historie og udvikling betragtes de seks kommuner ud langs Roskilde Landevej og ned mod Køge Bugt ofte under ét, men det nye bind af Trap Danmark belyser både ligheder og forskelle og gør det på den flotte, grundige og gennemarbejdede Trap-måde: Lær din by at kende – begynd hér!”

“Trap bevidner med sine indsigtsfulde kapitler og smukke billeder, at man sagtens kan bo i Ishøj (hvad tidligere statsminister, Helle Thorning, S, jo gjorde som barn og ung) og de øvrige byer på Vestegnen. I de nye samfund, hvor de fleste er tilflyttere, må man skabe sin fælles identitet, for rødderne i stedets historie er der jo ikke. Sporten, kulturen og gode rammer om et socialt liv er centrale elementer, når Vestegnen skal blive til hjemstavn. I Ishøj kan fællesskaber udvikles i 100 foreninger, i Albertslund 160, størstedelen idrætsforeninger. Vestegnen er ikke kun forstad. Rockwool-koncernen har hovedsæde i Høje Taastrup, Coop i Albertslund, minkavlerne og deres milliardeksportvirksomhed i Glostrup, og i Ishøj har samtidskunsten et mekka, Arken.”

Fakta

Trap Danmark 6. udgave, bind 30: Høje-Taastrup, Albertslund, Glostrup, Rødovre, Ishøj, Vallensbæk

Indbundet
Sidetal: 345
Format: 23,2 x 27,7 cm.
Vejl. udsalgspris: 419,95 kr.

Udgivelsesdato: 26. februar 2019
ISBN: 9788771810349

KØB BOGEN

Bogen kan købes gennem alle boghandlere. F.eks. hos:

  • Bog & Idé, City2, Høje Taastrup
  • Vanløse Bog & Idé
  • Køge Boglade
  • Glostrup Bog & Idé
  • BOGhandleren, Lyngby
  • Nordisk Korthandel, København
  • Politikens Boghal, København

Bogen kan også købes online. Klik dig direkte til bogen hos:

Trap Danmark i løssalg og abonnement

Alle produkter fra Trap Danmark 6. udgave kan købes enkeltvist gennem din foretrukne boghandler. Både de indbundne bind, kommunebøgerne i paperback og planokortene, du kan indramme og hænge op.

Du kan også abonnere direkte på Trap Danmarks indbundne bogværk på 34 bind og få bindene leveret, når de udkommer.

Abonnér