Frederikssund, Hillerød, Allerød, Hørsholm, Rudersdal

Er udkommet.

Trap Danmarks 6. udgave, bind 27, giver en omfattende og rigt illustreret, stedsspecifik viden om Frederikssund, Hillerød, Allerød, Hørsholm og Rudersdal Kommuner. I alt har 204 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Vellerup til Skodsborg og fra Nødebo til Bastrup.

Bliv klogere på den kongelige parforcejagt, teglværkerne ved Lillerød og Blovstrød samt Søllerød Kro og teaterlivet på Mungo Park. Få information om områdets forfattere og kunstnere som Karen Blixen, J.F. Willumsen, Henrik Nordbrandt og Jussi Adler-Olsen. Besøg Drive in Bio i Lynge, og få historien om Rungsted Havn og det nedrevne Hirschholm Slot. Læs om de seks lurer, der blev fundet i Brudevælte Mose i 1797, og få forklaringen på, hvorfor verdens geologer og arkæologer bruger udtrykket Allerødtid. Besøg Kongeegen, som er mindst 1.400 år gammel, opdag den overvældende Frederiksborg Slotskirke i Hillerød, og bliv klogere på Børstingerød Mose, hvor den i Danmark ellers uddøde sommerfugl mørk pletvinge nu får en ny chance. Læs også om Bøllemosens bøller, kalkmalerierne i Birkerød Kirke og De Runde Haver i Nærum. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Opdag Danmark – med Trap.

Se alle bindene i bogværket.

Se kommunebøgerne for Frederikssund, Hillerød, Allerød, Hørsholm og Rudersdal

Anmeldelser

Nordjyske Stiftstidende 
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  af Egon Kjøller (19. september 2018)

“…meget, meget mere kan man finde i Trap, fra den dramatiske geologiske tilblivelseshistorie, gennem kongeligt dyrplageri – parforcejagten i de nordsjællandske skove – frem til seneste kommunale konstitueringsdramaer. Undervejs kan en enkelt oplysning sætte en hel udvikling i perspektiv: 1974-85 var der forbud mod bebyggelse i en radius af 10 kilometer fra Kyndbyværket, dengang Danmarks største kraftværk. Her ved Isefjorden var der nemlig planer om at bygge atomkraftværk.”

Rudersdal Avis
Anmeldt af Jens Bruhn (11. september 2018)

“Trap er intet mindre end et imponerende værk, der giver os læsere mulighed for et formidabelt overblik over forholdene i Rudersdal Kommune og som sprogligt tillige er fornemt formidlet. Det er også første gang, at Rudersdal Kommune får sin egen fremstilling som kommune.” Læs hele anmeldelsen her.

Historie-Online.dk 
Anmeldt af Poul Porskær Poulsen (
15. september 2018)

“Det er spændende gennem Trap Danmarks gennemgang af kommunernes udseende og historie at foretage rejsen til steder, man kender godt og ikke mindst til steder, man aldrig har været. Man får i hvert fald lyst til at besøge mange af de punkter på danmarkskortet, som har haft betydning i historien – eller som bare er flotte – også her i Nordsjælland. Anmelderen må fortsætte med at anbefale.” Læs hele anmeldelsen her.

 

Fakta

Trap Danmark 6. udgave, bind 27: Frederikssund, Hillerød, Allerød, Hørsholm, Rudersdal

Indbundet
Sidetal: 391
Format: 23,2 x 27,7 cm.
Vejl. udsalgspris: 419,95 kr.

Udgivelsesdato: 7. september 2018
ISBN: 9788771810318

KØB BOGEN

Bogen kan købes gennem alle boghandlere. F.eks. hos:

 • Bergman Bog & Idé, Hørsholm
 • Bog & Idé, Slotsarkaderne, Hillerød
 • Bog & Idé, Allerød
 • Bergman Bog & Ide, Frederikssund
 • Mogens Funchs Boghandel, Holte
 • Bog & Idé, Nærum
 • Gentofte Boghandel, Gentofte
 • Bergman Bog & Idé, Helsingør
 • BOGhandleren, Lyngby
 • Stenløse Boghandel
 • Fredensborg Boghandel
 • Farum Bog & Idé
 • Politikens Boghal, København
 • Arnold Busck. Købmagergade, København
 • Tranquebar, Rejseboghandel & Café, København

Bogen kan også købes online. Klik dig direkte til bogen hos:

Trap Danmark i løssalg og abonnement

Alle produkter fra Trap Danmark 6. udgave kan købes enkeltvist gennem din foretrukne boghandler. Både de indbundne bind, kommunebøgerne i paperback og planokortene, du kan indramme og hænge op.

Du kan også abonnere direkte på Trap Danmarks indbundne bogværk på 34 bind og få bindene leveret, når de udkommer.

Abonnér