Morsø, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord

TRAP DANMARK, 6. UDGAVE, BIND 6:
MORSØ, VESTHIMMERLAND, REBILD OG MARIAGERFJORD

Er udkommet

Trap Danmarks 6. udgave, bind 6 giver en omfattende og rigt illustreret stedsspecifik viden om Morsø, Vesthimmerlands, Rebild og Mariagerfjord Kommuner. I alt har 164 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Løgstør til Hobro og fra Nykøbing M til Hadsund.

Bliv klogere på den ca. 40 km lange Mariager Fjord, som er en tærskelfjord med en dyb inderfjord og en lavvandet yderfjord. Find information om Johannes V. Jensen og
historierne om det Himmerland, der siden begyndelsen af 1600-tallet er blevet forbundet med kimbrerne. Udforsk den op til 25 m høje, 300 m brede og næsten 1 km lange molerknude Feggeklit, og bliv klogere på Gundestrupkarret, der blev fundet i Rævemosen, hvor det formentlig er nedsat inden år 200 e.Kr. Få viden om Livø, som siden 1992 har været drevet som et økologisk demonstrationslandbrug, og REGAN Vest, der under den kolde krig og uden offentlighedens vidende blev bygget 60 m under jorden i en kridtbakke i Rold Skov. Læs om Rebild Bakker, udnyttelsen af moleret, den store udvandring til USA i midten af 1800-tallet og Kulturmødet Mors.

Trap Danmark har det væsentligste med.
Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Opdag Danmark – med Trap.

 

Anmeldelser

Nordjyske Stiftstidende

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ af Egon Kjøller (oktober 2017)

“Værket holder standarden fra de første bind, og den er helt på toppen… Om bogen kan der kun siges godt. Der er skrevet smukt, koncist, indsigtsfuldt, der er disponeret og redigeret med stor overskuelighed, billederne er smukke, beskrivende og stemningsfulde, og et væld af kort, grafer og tabeller forøger på overskuelig vis informationsmængden.”

Mariager Avis

Januar 2018

“Bogen er lige til at tage med over i sofaen for at fordybe sig i kommunens (Mariagerfjord) natur, kultur og historie. Eller til at tage med på opdagelsestur.”

 

Fakta

TRAP DANMARK – BIND 6
MORSØ, VESTHIMMERLAND, REBILD, MARIAGERFJORD
Halvbind
ISBN: 978-87-7181-010-3
ISSN: 2445-6020
Format: 23,2 x 27,7 cm.
Sidetal: 376
Er udkommet

Køb bogen i løssalg

Bind 6 indgår som del af et bogværk på 34 bind, du kan abonnere på her.

Bogen kan købes som selvstændigt produkt hos din lokale boghandler eller boghandler på nettet. Prøv f.eks.:

Abonnér på hele bogværket

Få bogværkets 34 indbundne bind leveret direkte til døren. Og flere fordele. Et abonnement koster 299,- kr. pr. måned i 48 måneder. Du kan til enhver tid opsige abonnementet. Du modtager de tre første bind, når du har betalt første rate.

Abonnér