Aalborg

Er udkommet

TRAP DANMARK 6. UDGAVE, BIND 5:
AALBORG

Trap Danmarks 6. udgave, bind 5 giver en omfattende og rigt illustreret, stedsspecifik viden om Aalborg Kommune. I alt har 143 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Tystrup til Kongerslev og fra Farstrup til Hals.

Find information om alt fra Limfjordens betydning for fiskeri og handel til fodboldklubben AaB, der har sit udspring i en cricketklub dannet af engelske ingeniører. Udforsk naturen i Lille Vildmose, De Himmerlandske Heder og Hammer Bakker, og gå på opdagelse i herregården Store Restrup, fæstningen Aalborghus og den fornemme renæssancebygning Jens Bangs Stenhus. Bliv klogere på Aalborgs udvikling fra industrisamfund til kultur- og videnssamfund og Aalborg Universitets samspil med erhvervslivet. Få viden om Aalborg Lufthavn, der blev besat af den tyske besættelsesmagt og i den forbindelse omfattende udbygget. Læs om den tidligere købstad Nørresundby, cementproduktionens historie og om Grevens Fejde, hvor Skipper Clements bondehær besejrede den jyske adel i slaget ved Svenstrup. Mød desuden en række af kommunens forfattere og kunstnere som Jakob Ejersbo, Jacob Paludan, Christjern Schobius og mange flere. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Opdag Danmark – med Trap.

Anmeldelser

Nordjyske Stiftstidende
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ af Egon Kjøller (januar 2018)

“Sådan kan Trap bruges til både opslag, fordybelse, ja læsermæssig fortabelse. Og se-mæssig så at sige, fotos og grafik af høj kvalitet er en central del af både formidlingen og oplevelsen. […] Alt sammen intet mindre end imponerende”.

Historie-online.dk
Poul Porskær Poulsen, anmeldt 24. januar 2018

“…suverænt velskrevne afsnit om alle de forhold, som vi efterhånden kender fra de tidligere udkomne bind: natur, historie, kultur, samfundsforhold. I alt 143 eksperter har bidraget til fortællingen om den store nordjyske kommune, dens historie og nuværende forhold. Bente Jensen fra Aalborg Stadsarkiv har været konsulent på udgivelsen, hvilket også borger for kvaliteten. Og billedsiden er også her er af stor betydning – Tao Lytzen har taget de fleste af de nye fotos, der giver et fint indtryk af den meget forskelligartede kommune, ligesom ældre arkivbilleder sætter historien i perspektiv. Det kan vist ikke gøres bedre.”

Fakta

TRAP DANMARK, BIND 5: AALBORG
Halvbind, indbundet
ISBN: 978-87-7181-009-7
ISSN: 2445-6020
Format: 23,2 x 27,7 cm.
294 sider
Er udkommet

KØB BOGEN

Forlagets vejledende pris: 419,95.

Bogen kan købes hos din lokale boghandler eller boghandler på nettet. Prøv f.eks.:

Abonnér på hele bogværket

Få bogværkets 34 indbundne bind leveret direkte til døren. Og flere fordele. Et abonnement koster 299,- kr. pr. måned i 48 måneder. Du kan til enhver tid opsige abonnementet. Du modtager de tre første bind, når du har betalt første rate.

Abonnér